Nieuws

Landana Jersey OUD bekroond in categorie ‘Beste Nieuwe Zuivel Product’

Bodegraven - In de prestigieuze International Cheese & Dairy awards is Landana Jersey OUD in  de prijzen gevallen. Als enige Nederlandse kaas in de top drie, mag de kaas zich met trots ‘Beste Nederlandse kaas van 2019’ noemen. De kaas is beoordeeld op smaak, geur, consistentie en uiterlijk waarmee hij brons heeft behaald binnen de categorie.

Puur
Landana Jersey OUD is gemaakt van speciale niet-afgeroomde melk van Hollandse Jersey koeien. De Jersey koe is een uniek zuiver oer-ras, met een romige en zuivere melk. Dit maakt Jersey kaas bijzonder smaakvol. Landana Jersey OUD is gemaakt volgens oude traditie van de kaasmeester, en is minstens 1 jaar natuurlijk gerijpt op houten planken. Deze oude kaas onderscheidt zich met zijn rijke, volgerijpte en vooral romige smaak. Daarbij is hij vrij van kleur- en smaakstoffen, bevat hij geen conserveermiddelen én is hij volledig vegetarisch. Naast Landana Jersey OUD bestaat de range tevens uit een Belegen en Mild variant.


International Cheese Awards
De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld. In deze editie van 2019, die
plaatsvond in het Britse Nantwich, werden meer dan 5.000 kazen uit 30 landen gekeurd verdeeld over
verschillende categorieën. Landana Jersey OUD is door een internationale jury gekeurd als nr 3 in
zijn categorie wereldwijd.

 Landana introduceert Geitenkaas WALNOOT & VIJG

De combinatie geitenkaas met vijg en walnoot is een klassieker, maar nog niet eerder als ingrediënt toegevoegd in een geitenkaas. De nieuwe Landana geitenkaas is licht gerijpt en gemaakt van Hollandse geitenmelk. Tijdens het traditionele productieproces worden echte stukjes walnoot en vijg aan de wrongel toegevoegd, waardoor het zijn unieke smaakpalet krijgt. Na een rijping van circa zes weken op houten planken heeft de kaas de ideale smaak. Landana Geitenkaas WALNOOT & VIJG is zeer geschikt voor het kaasplankje of om te gebruiken in warme en koude gerechten.

 


 

Bekijk de nieuwe Landana Organic film!

Ontdek de kunst van biologisch kaasmaken in de nieuwe animatiefilm van Landana Organic. Wil je op de hoogte blijven van komend videomateriaal? Volg dan Landana Organic op YouTube en klik hier om je te abonneren op het kanaal.


De nieuwe Landana Jersey website is live!

Al eerder hebben wij geschreven over de nieuwste introductie van Landana: De Landana Jersey kaas. Kaas gemaakt van Jersey melk. Ontdek op de Landana Jersey kaas website alles over de andere koe, de andere melk en de betere kaas! 

 

 

 

 


Nieuw in het Landana assortiment: Landana Geitenkaas Truffel 

Truffel en kaas is een bijzonder goede combinatie. Daarom hebben we naast de koemelk variant nu ook een geitenkaas met truffel geïntroduceerd. Deze heerlijke romige geitenkaas met fijne stukjes Italiaanse zwarte truffel is een echte delicatesse en zeer geschikt voor het borrelplankje. De kaas is minstens 6 weken gerijpt en heeft een volle en delicate smaak.

 

 


Landana Jersey Kaas in Retail

Lees alles over onze nieuwe Landana JERSEY kaas in de november editie van het vakblad Retail: http://bit.ly/2h0fZNk 

 


Andere koe, andere melk, BETERE Kaas!

Landana introduceert een unieke nieuwe Goudse kaas, gemaakt van de volle melk van een bijzondere koe: de Jersey koe. De weidemelk van deze koeien is van nature rijk aan proteïne en mineralen en heeft een volle en romige smaak en dat proef je in Landana Jersey Gouda. Proef het verschil en geniet van Landana Jersey Gouda uit Holland.

Landana Jersey Gouda wordt gemaakt van 100% natuurlijke melk van Hollandse Jersey koeien. De Jersey koe is een zuiver oer-ras. De weidemelk van deze vriendelijke lichtbruine Jersey koeien is iets heel speciaals. Hollandse Jersey melk is gemakkelijk verteerbaar en bevat van nature meer voedingsstoffen dan conventionele koemelk. Jersey melk is rijk aan eiwitten en gezonde vetten (bijvoorbeeld Omega 3) en bevat tweemaal zoveel vitaminen en mineralen als normale koemelk – en dat proef je in de romige, smedige Landana Jersey Gouda.

De volle melk van de Jersey koe is niet gestandaardiseerd of afgeroomd en gaat zo van de koe in de kaas. Dit geeft de Landana Jersey Gouda, die in alle rust rijpt tot perfectie, zijn volle, rijke smaak. Landana Jersey Gouda bevat minder zout, is lactose vrij en 100% natuurlijk, dus vrij van kunstmatige smaak- en kleurstoffen en conserveermiddelen en geschikt voor vegetariërs.


 

Golden Award voor Landana Organic Old

Tijdens de Global Cheese Awards 2017 heeft Landana Organic Old de eerste prijs gewonnen in de categorie Best Organic Cheese. Een schitterende prestatie waar wij ontzettend trots op zijn. 

 


 

Bezoek ons op de Anuga in Keulen

Van 7 t/m 11 oktober vindt de Anuga, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van food, plaats in Keulen.
Op onze stand presenteren wij de nieuwste kaasspecialiteiten van Landana en innovatieve, hoogwaardige kaasverpakkingsvormen.

U bent hierbij van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan onze stand in hal 10.1, stand D-071.

 

 


 

Prijswinnaar Landana online winactie

Uit de vele reacties heeft Landana de eerste prijswinnaar gekozen. Mevrouw Duchatteau uit Haarlem is de gelukkige prijswinnaar van de Landana online winactie en wint hiermee een vakantie bij Landal GreenParks.

Ook kans maken op een weekend- of midweekverblijf bij Landal GreenParks? In de maand november kunt u nog 2 keer kans maken op een vakantie bij Landal GreenParks. Vul de unieke code in die u heeft ontvangen bij aankoop van een Landana kaasje en wie weet kunt u er binnenkort even lekker tussenuit met vrienden of familie!
Kijk voor meer informatie op de actiepagina. De actie loopt nog tot en met 30 november 2014.

 


 

Landana online winactie

Doe mee & maak 3x kans op een vakantie bij Landal GreenParks!
In de maanden oktober en november (week 42 t/m 48) maakt u kans op een weekend- of midweekverblijf bij Landal GreenParks. Vul de unieke code in die u heeft ontvangen bij aankoop van een Landana kaasje en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars!

Zo dicht bij de natuur heeft u nog nooit gezeten! Bij Landal GreenParks geniet u van de wind in uw haar, het knisperen van de blaadjes onder uw voeten en de eekhoorntjes die in het bos aan het spelen zijn. Als u uitgewandeld of –gefietst bent, kunt u heerlijk tot rust komen met een kopje koffie in het restaurant of bij de open haard in uw bungalow. De parken zijn van alle gemakken voorzien, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf. Van restaurant en fietsverhuur tot een zwembad met waterattracties en soms een golfbaan of beauty centrum.

Heerlijk met vrienden, familie of het hele gezin er even tussenuit! Ga naar de actiepagina voor het invullen van uw code of voor meer informatie.


 

Nieuwe verrassende Landana varianten!

Landana – Traditionele Hollandse Kaaskunst – introduceert twee nieuwe unieke kaasspecialiteiten: Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL en Landana Geitenkaas BOSVRUCHT.

Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL is de nieuwste variant in het Landana assortiment, die met zijn bossige smaak iedere kaasliefhebber inspireert. Deze heerlijke Hollandse kaas overtuigt door een samenspel van fijne ingrediënten als zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en fenegriek. Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL mag op geen enkel kaasplateau ontbreken. Maar is ook op donkerbrood of geraspt in noedelgerechten een ware delicatesse.

Landana Geitenkaas BOSVRUCHT is een verleidelijk lekkere Hollandse geitenkaas, met een frisse, fruitige smaak. Deze geitenkaas specialiteit met fijne stukjes fruit wordt gemaakt van 100% Hollandse, gezonde geitenmelk. Landana Geitenkaas BOSVRUCHT past op iedere kaasplankje als zoete verrassing, is lekker in een fruitige salade of als snack.

In kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland rijpen de Landana kazen op onbehandelde houten planken tot perfectie. Daarbij worden de met de hand gekeerde kazen voortdurend door de kaasmeester gecontroleerd, tot deze de hoogwaardige Landana kwaliteit bereikt hebben. De twee nieuwe 4kg-varianten zijn vrij van conserveermid-dellen, bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, zijn lactosevrij (<0,1g /100g) en van nature vrij van gluten.


 

Landana 1000 DAGEN met DLG-goud bekroond

Opnieuw hoge onderscheiding voor de unieke kaasspecialiteit van Vandersterre Groep: de meesterlijk gerijpte Landana 1000 DAGEN is na uitvoerig testen door DLG met goud bekroond.

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gezellschaft) is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedingswetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. De ingezonden kazen worden door het instituut onderworpen aan een uitgebreid zintuigenonderzoek. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. in een laboratorium wordt de samenstelling van de kaas onderzocht.

De wetenschappelijke experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Landana 1000 DAGEN gewaardeerd met het maximale aantal van 5 punten. Door zijn volle, gerijpte smaak is Landana 1000 DAGEN de bekroning van de kunst van het Hollandse kaasmaken.

Landanan 1000 DAGEN is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100 g).

 


 

Nieuwe zomerse Landana kaasspecialiteit

Een nieuwe zomerse variant in het assortiment van het bekende Hollandse kaasmerk Landana. Landana CURRY-KOKOS is een op houten planken natuurlijk gerijpte Hollandse kaas waarin de smaken van gele kerrie en heerlijke kokos perfect harmoniëren. De kerrie geeft deze kaas zijn pittige smaak én bovendien een opvallend helgeel gekleurd zuivel, waarin fijne stukjes paprika te herkennen zijn. Uniek en onweerstaanbaar van uiterlijk en een smaakbelevenis die associaties met de Indische 'curry madras' oproept. Bijzonder lekker op een kaasplateau, als tapashapje of als pittig bijgerecht.

Landana CURRY-KOKOS is 'all natural', dus vrij van E-nummers, bevat geen conserveringsmiddel en zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Landana CURRY-KOKOS is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100g).

Landana CURRY-KOKOS zorgt voor afwisseling in iedere kaastoonbank: actueel als nieuw seizoensartikel, maar ook zeer interessant in het vaste kaasassortiment.

Landana, 'traditionele Hollandse kaaskunst', is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas uit het Groene Hart van Holland. Alleen Landana - de nummer 1 in kaas met ingrediënten - biedt een assortiment van kwaliteitskazen op basis van zowel koe-, geiten- en schapenkaas onder een paraplumerk.
 Landana tweemaal bekroond tijdens de World Cheese Awards!

De kaasspecialiteiten van Landana blijven verrassen. Tijdens de World Cheese Awards in Birmingham (Engeland) is Landana maar liefst twee keer bekroond! De juryleden waren erg onder de indruk van Landana 1000 DAGEN door zijn uitgesproken, krachtige smaak en zijn 1000 dagen natuurlijke rijping. Daarom heeft Landana 1000 DAGEN de GOLD award ontvangen in de categorie ‘Gouda gemaakt voor 01-12-2012’.

Landana geitenkaas OUD heeft de BRONZE award gewonnen in de categorie ‘harde geitenkaas’. Deze
geitenkaas wordt geroemd wegens zijn pittige en volle smaak.

De World Cheese Awards is een bekende internationale kaaswedstrijd die wordt gehouden tijdens de BCC Good Food Show. Met 250 juryleden, 2.700 kaasspecialiteiten en maar liefst 129 categorieën is het de grootste kaaswedstrijd ter wereld!

 


 

Landana BOERENKOOL - een lekkere winterse kaas

De nieuwste Landana specialiteit is een echte winterkaas. Landana BOERENKOOL is een romige Hollandse kaas met lekkere winterse ingredienten, zoals boerenkool, mosterd, ui, peper en een beetje knoflook. Boerenkool is vanwege zijn hoge vitamine C gehalte, voedingsvezels en mineralen zeer gezond. Daarom wordt boerenkool ook wel 'superfood' genoemd. Landana BOERENKOOL heeft geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Landana BOERENKOOL is vrij van lactose en gluten.

Landana BOERENKOOL wordt volgens traditioneel recept bereid - zo proeft men de beste Hollandse Kaaskunst. De kaas rijp 6 weken in kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland op onbehandelde houten planken tot perfectie. Daarbij worden de met de hand gekeerde kazen voortdurend door de kaasmeester gecontroleerd, tot deze de hoogwaardige Landana kwaliteit bereikt hebben. Romige melk van gezonden Nederlandse koeien zijn de basis voor een onvergelijkbare, natuurlijke en romige smaak.

Landana BOERENKOOL is de actuele winterspecialiteit die op ieder kaasplateau, maar ook als broodbeleg of uit 'het vuistje', zeer smaakvol is.

 
Landana onmisbaar bij Culinaire inspiratietour!

Op maandag 28 oktober vond bij Sligro in Veghel voor de 6e keer op rij de Culinaire Inspiratietour plaats. Een dag die in het teken stond van inspiratie en trends op het gebied van food en foodbereiding.  Landana 1000 DAGEN mocht hier natuurlijk niet ontbreken! Als Bronzen Award winnaar in de categorie ‘beste Nederlandse kaas’ tijdens de International Cheese Awards in juli jl. werd de kaas flink geproefd en hier ook enthousiast ontvangen! Het was een succesvolle en gezellige dag.

Landana 1000 DAGEN is verkrijgbaar bij alle Sligro vestigingen door heel Nederland.


Zilveren award voor Landana GROENE ASPERGE!

De kaasspecialiteit Landana GROENE ASPERGE is de trotse winnaar van de zilveren medaille tijdens de Global Cheese Awards 2013. De in dit jaar geïntroduceerde specialiteit won van alle kazen in de categorie ‘kaas met toevoegingen’.

Landana GROENE ASPERGE is de nieuwste kruidenvariant binnen het Landana assortiment en verrast met een lekkere, verfijnde smaak. Het combineert Hollandse kaas en fijne stukjes asperge op smaakvolle wijze.

Naast de zilveren winnaar wordt Landana PEPER TRIO sterk aanbevolen door de jury.

De Global Cheese Awards wordt al 150 jaar in Engeland gehouden. Het is daarmee één van de beroemdste kaaswedstrijden in Engeland. Elk jaar worden er wereldwijd circa 1000 kazen ingestuurd in 170 verschillende categorieën, van geitenkaas, boerenkaas tot brie.
Bronzen award voor Landana 1000 DAGEN!

Tijdens de International Cheese Awards in het Engelse Nantwich in juli jl. is Landana 1000 DAGEN onderscheiden met een BRONZE Award in de categorie van beste Nederlandse kaas. De juryleden waren zeer onder de indruk van deze Landana kaas door zijn uitgesproken, krachtige smaak en zijn 1000 dagen natuurlijke rijping.

De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld waaraan 3.700 kaassoorten uit 26 landen deelnemen. Deze award is dan ook een mooie bevestiging voor Vandersterre Groep voor het continu investeren in de kwaliteit van het assortiment kaasspecialiteiten. 

Nieuwe verrassende Landana kaasspecialiteit!

Een nieuwe variatie in het kruidenassortiment van Landana!Landana groene asperge
“Landana GROENE ASPERGE” verrast met een lekkere, verfijnde smaak. “Landana GROENE ASPERGE” combineert Hollandse kaas en fijne stukjes asperge op smaakvolle wijze. Biedt afwisseling in elke kaastoonbank: actueel als seizoensartikel, maar ook een verrijking voor het vaste assortiment. 

Landana “Traditionele Hollandse Kaaskunst” is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas, geliefd vanwege zijn unieke smaak, zijn voortreffelijke kwaliteit en zijn vele zeer smakelijke variëteiten. Lees verder> 

Huishoudbeurs was een groot succes!

Van 16 t/m 24 februari was het weer tijd voor de Huishoudbeurs. De Amsterdam RAI had 11 hallen omgetoverd tot een groot shoppingparadijs met voor ieder wat wils.

Prima Donna Kaas was er dit jaar uiteraard ook weer bij. De bezoekers konden proeven van heerlijke kaasspecialiteiten, waaronder Prima Donna maturo en Landana CHILI & SAMBAL. Met een mooie actie van €9,- per tas konden de bezoekers zelf hun favoriete smaken uitkiezen voor thuis. Wij hopen dat iedereen heeft genoten van onze kaas én de beurs!

Heb je ons gemist tijdens de Huishoudbeurs of wil je nog eens wat kaasjes bestellen voor thuis? Neem dan een kijkje in onze webshop!

   HHB 1 HHB 2 
Borrel- en serveertips

Met het koude winterse weer is niets lekkerder dan thuis voor de openhaard te zitten met een goed glas wijn en een lekker kaasje. Landana biedt een compleet assortiment kazen van kruiden- tot geitenkaas; voor ieder wat wils!

In de webshop kun je veel ideeën opdoen voor lekker samengestelde kaasplankjes. Zo kun je kiezen voor een plankje met 3 verschillende kruidenkaasjes of voor een plankje met een selectie heerlijke oude kaas.

Wil je eens wat anders? Serveer de blokjes kaas dan met iets extra’s! Zowel kruiden- als geitenkazen zijn heerlijk in combinatie met snoeptomaatjes, gedroogde abrikozen, augurken, druiven of walnoten. Leg het lekkers op het blokje kaas, steek er een prikker in en je hebt een smakelijk borrelhapje die er op een plankje ook nog eens gezellig uitziet. Kaasdipjes zoals een  perenstroop is ook erg lekker om erbij te serveren.

Echt winters genieten met deze smaakvolle kaasplankjes!
Plankje kruidenkaas Plankje oude kaas

Video ID / sCPN

en ontdek de kunst van biologisch kaasmaken in de nieuwe animatiefilm van Landana Organic Gouda. Wil je op de hoogte blijven van komend videomateriaal? Volg dan Landana Organic op YouTube en klik hier om je te abonneren op het kanaal.

en ontdek de kunst van biologisch kaasmaken in de nieuwe animatiefilm van Landana Organic Gouda. Wil je op de hoogte blijven van komend videomateriaal? Volg dan Landana Organic op YouTube en klik hier om je te abonneren op het kanaal.

Bekijk de nieuwe Landana Organic film!

Bekijk de nieuwe Landana Organic film!