Share

Pasta met zoete aardappel

Hoofdgerecht 30 min. 4 personen Landana ORGANIC MILD

Ingrediënten:

300 g zoete aardappelen
300 g wortelen 
1 ui
1 teentje knoflook
1 el Italiaanse kruiden (gedroogd) 
400 g pasta (jumbo shells, fusilli of farfalle) 
50 g walnoten
50 g pijnboompitten
250 g Landana Organic MILD kaas
40 g rucola peper en zout
2x klont boter 
2x scheut olijfolie

Bereidingswijze:

1.Schil de zoete aardappelen en wortelen en snijd in blokjes van een ½ cm. Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de groenten 13 minuten. Breng een pan met water en zout aan de kook voor de pasta. Snipper de ui en bak ze circa 8 minuten mee met de aardappelen en wortelen. Pel en plet de knoflook en laat kort meebakken. Kruid de groenten met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg een klein scheutje water toe en laat verder garen. 

2.Kook ook de pasta gaar. 

3.Snijd de walnoten grof en rooster ze samen met de pijnboompitten in een droge koekenpan. Hou ze apart en maak de pan schoon.

4.Verwarm nu in dezelfde koekenpan een klont boter en een scheut olijfolie. Schep er een pollepel van het kookvocht van de pasta bij als de boter gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel inkoken. 

5.Rasp of snijd de Landana Organic MILD kaas in kleine stukjes. Voeg de pasta en het ingekookte kookvocht samen en meng de kaas er doorheen totdat de deze gesmolten is. Meng de groente uit de hapjespan met de pasta. Serveer het gerecht in een diep bord en garneer met de rucola, walnoten, pijnboompitten en geraspte kaas.