Nieuwsarchief

6 september 2012

50 Plus Beurs

Van 11 - 15 september vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer de 50 Plus Beurs plaats. De 50 Plus Beurs is ’s werelds grootste evenement voor actieve 50-plussers en biedt de 100.000 bezoekers 6 hallen met informatie, amusement en voordeel. Met 600 stands, workshops en presentaties. Maar ook vele optredens op podia met muziek, show, dans en exposities.

Landana is er natuurlijk ook weer bij dit jaar. Wees welkom bij ons in hal 9, stand 46 en profiteer van onze beursaanbieding!


 

20 augustus 2012

Landana Schapenkaas wint GOUD!

Landana Schapenkaas MILDLandana schapenkaas MILD is de gelukkige winnaar van de gouden medailletijdens de “World Dairy Expo Championship Dairy Product Contest” geworden! Dit is de enige wedstrijd waarin alle zuivel onder de loep wordt genomen voor de smaak en textuur. De jurering is gehouden op 8 augustus in Madison, Wisconsin. Met een score van 99,45% is Landana Schapenkaas MILD de winnaar van de gouden medaille. Nu mag Landana Schapenkaas MILD met trots zeggen de beste schapenkaasspecialiteit te zijn in Noord-Amerika!

Landana schapenkaas MILD heeft een unieke, milde smaak en is zeer onderscheidend. Deze milde kaasspecialiteit rijpt op natuurlijke wijze in alle rust in de kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland. Bovendien is Landana schapenkaas MILD op traditionele wijze vervaardigd en bestaat deze uit 100% pure schapenmelk van de beste kwaliteit.

Dat Landana kaas geroemd is om zijn topkwaliteit blijkt wel uit de vele internationale onderscheidingen die Landana heeft ontvangen. Zo zijn de Landana koemelk- en geitenkaasvarianten meermaals in de prijzen gevallen. Landana geitenkaas MILD is ook al eerder dit jaar beloond in Madison, Wisconsin met een bronzen medaille tijdens de World Championship Cheese Contest. Andere voorbeelden van prijswinnende kazen zijn Landana Geitenkaas KORIANDER & FENEGRIEK die al eerder de gouden plak mee naar huis nam vanuit Engels Birmingham, maar ook de meesterlijk gerijpte kaasspecialiteit Landana 1000 DAGEN en de opvallende Landana RODE PESTO specialiteit hebben het winnaarspodium mogen betreden.

 


 

 

4 juni 2012

Vanaf 1 juni vind je op de voorverpakte stukjes van Landana kaas een QR-code waarmee je op een heldere manier kunt zien hoe Landana kaas duurzaam wordt geproduceerd. Tijdens de officiële opening  van 'Rouveen gewoon Duurzaam' is deze QR-code onthuld en dat werd natuurlijk geheel in stijl gedaan!

Onthulling QR-code

Landana kaas was natuurlijk zelf ook volop aanwezig en de bezoekers konden proeven van onze heerlijke kaasspecialiteiten.

Landana kraam

Scan de QR-code alvast hieronder of bekijk het filmpje hier.

QR code


31 mei 2012

Duurzaam produceren, bewust omgaan met energie, dierenwelzijn en het ontwikkelen van biologische producten zijn onderwerpen die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven.

Bij Rouveen kaasspecialiteiten, een coöperatieve zuivelfabriek uit het oosten van het land, staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Hier wordt onder andere Landana kaas geproduceerd. Rouveen streeft ernaar om in 2020 Landana kaas volledig energie-neutraal te produceren.

Om het belang van duurzaamheid te benadrukken, is er een korte film gemaakt. Deze laat op een heldere manier zien hoe Landana kaas duurzaam wordt geproduceerd. Vanaf 1 juni vind je deze via een QR code op alle verpakkingen van Landana kaas.

Als startpunt van dit duurzaamheidsthema opent op 1 en 2 juni as. Mts Kroes / Zorgboerderij De Rietstulp in Mastenbroek haar deuren. Tijdens deze open dag zal om 9:30 de officiële aftrap zijn van ‘Rouveen Gewoon Duurzaam’.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de officiële opening en om daarna een kijkje te nemen in de nieuwe ligboxen stal met melkrobots. Op zaterdag 2 juni zal de dag in het teken staan van tentoonstellingen, proeverijen, oudhollandse spelletjes en oude ambachten. 

 


 

18 mei 2012

Libelle Zomerweek was weer een succes!

Landana op de Libelle Zomerweek

Van 7 t/m 13 mei was het Almeerderstrand volledig omgetoverd
tot een waar shopping walhalla. Bezoekers konden deelnemen aan diverse workshops, genieten van spetterende optredens en natuurlijk kennis maken met allerlei (nieuwe) producten en daarbij profiteren van scherpe beursaanbiedingen. 

Landana kaas was dit jaar ook weer van de partij en de bezoekers konden proeven van een hele serie smaakvolle specialiteiten van Landana kruidenkaas & Landana geitenkaas. Voor maar 9 euro kon men hun 3 favoriete kaasjes mee naar huis nemen en we hopen natuurlijk dat iedereen er van genoten heeft!


 

 


 

16 maart 2012

Landana geitenkaas MILD wint wereldprijs!

Dat de zeer goede Landana kwaliteit zich loont, bewijzen de resultaten van het World Championship Cheese Contest. Tijdens deze grootste en belangrijkste kaas en boter wedstrijd ter wereld in maart dit jaar in de Verenigde Staten is Landana Geitenkaas MILD bekroond met een bronzen medaille in de categorie van half-harde geitenkazen.

Landana Geitenkaas MILD is, zoals de naam al zegt, een heerlijk milde geitenkaas, bereid van 100% Hollandse zuivere geitenmelk. Beloond vanwege zijn bijzonder milde en zachte smaak. Eindigend als derde na twee feta kazen in zijn klasse betekent dit dat Landana Geitenkaas MILD daarmee dus de beste Hollandse zachte geitenkaas ter wereld is! Met een score van 98,3 van de 100 punten heeft Landana Geitenkaas MILD duidelijk een goede entree gemaakt als nieuwkomer in de competitie.

Landana Geitenkaas MILD mag zich nu aansluiten in de rij van Landana prijswinnaars, zoals in het geitenkaas assortiment waarin Landana geitenkaas KORIANDER–FENEGRIEK onlangs goud heeft gewonnen  tijdens de International Cheese Awards (Nantwich) evenals Landana Geitenkaas OUD die beloond is met een bronzen medaille tijdens de World Cheese Awards in het Engelse Birmingham.

Landana geit Mild brons

 


 

 

28 februari 2012

Huishoudbeurs zit er weer op 

Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari was de RAI in Amsterdam weer volledig omgetoverd tot een waar shopping paradijs. Ruim 240.000 bezoekers waren er in deze 9 dagen te vinden en deze konden zich uitleven bij ruim 400 exposanten die werkelijk alles uit de kast trokken. Landana kaas was hier ook weer te vinden en met de mooie beursactie konden bezoekers hun drie favoriete smaken uitzoeken. Zodra de deuren van de RAI zich openden, was het een drukte op de stand. Op donderdag en vrijdag was het zelfs zo druk dat het rijen dik voor onze stand stond! Wij hopen natuurlijk dat iedereen volop zal genieten van hun favoriete smaken en wie weet tot volgend jaar!


 

7 december 2011

Margriet Winterfair groot succes!

Op 18 november ging de Margriet Winterfair weer van start, 7 dagen lang konden bezoekers zich mengen in het grootste winterfeest van Nederland. Landana kaas was er natuurlijk bij! Het winterhuis was sfeervol ingericht en er kon geproefd worden van maar liefst 10 kaasspecialiteiten. Voor maar 8 euro kozen de bezoekers hun drie favoriete smaken uitkiezen met daarbij een prachtig receptenboekje voor wat extra inspiratie tijdens de feestdagen. Het was een grote drukte voor ons winterhuis en de stukjes kaas vlogen de stand uit! Wij zijn er volgend jaar weer bij, jullie ook?


Ben je niet op de Margriet Winterfair geweest en wil je toch een paar heerlijke specialiteiten in huis hebben voor de feestdagen? Kijk dan ook eens in onze webshop.


 

28 november 2011

Landana driemaal internationaal Award winnaar!

De Landana kaasspecialiteiten verrassen niet alleen klanten aan de toonbank maar ook vakjuryleden van internationale kaaswedstrijden. Tijdens de World Cheese Awards in het Engelse Birmingham in november behaalde Landana winst met driemaal Bronzen Awards! De juryleden waren zeer onder de indruk van Landana 1000 Dagen door zijn uitgesproken, krachtige smaak en zijn 1000 dagen natuurlijke rijping! “Een echte bekroning van het Hollandse kaasmaken”. Tevens was de opvallend, rode Landana Rode Pesto kaas zeer uitgesproken in de smaak gevallen bij de jury. Naast de kleur, verraste ook  de smaak van Landana RODE PESTO. Ook Landana Geitenkaas Old, de regelmatige winnaar in het geitenkaas segment, is weer in de prijzen gevallen. Dankzij de natuurlijke rijping van 10 maanden krijgt Landana Geitenkaas Old vele niet-geitenkaasliefhebbers ook aan zijn zijde.De World Cheese Awards in Birmingham is de grootste internationale kaaswedstrijd ter wereld. Uit meer dan 2500 kaasspecialiteiten uit 30 landen heeft Landana met 1000 Dagen, Rode Pesto en Geitenkaas Old internationaal zege kunnen vieren!


 

8 november 2011

Kerstcreaties Den Bosch

Het duurt nog even voordat de feestdagen aanbreken, maar in Den Bosch waren de Brabanthallen van 3-6 november al volledig in kerstsfeer. De ‘Kerstcreaties’ is een jaarlijks terugkerende kerst- en winterbeurs waar zo’n 30.000 bezoeker op af komen.

Landana kaas was er dit jaar voor het eerst bij en dat is zeer goed bevallen! Een prachtige hoekstand was ingericht met 10 heerlijke kaasspecialiteiten. Bezoekers konden van alle smaken proeven en dat werkte erg aanstekelijk. Onze Landana stand was continue omringd door enthousiaste bezoekers die hun favoriete smaken aan het uitkiezen waren voor thuis.


28 oktober 2011

Gezinsbeurs Wegwijs

Van 20 t/m 25 oktober stond de jaarbeurs in Utrecht in het teken van de Gezinsbeurs Wegwijs. Landana kaas was erbij en 5 dagen lang konden de bezoekers genieten van onze heerlijke kaasspecialiteiten en natuurlijk profiteren van een mooie beursaanbieding.

Van elke verkochte tas met drie stukjes kaas à € 10,-, heeft Landana € 1,- gedoneerd aan Comité Midden Holland van stichting Woord en Daad. Het geld dat hiermee is opgehaald, werd daarnaast ook nog eens verdubbeld door het NCDO.

Comité Zuid Holland voert actie voor twee vakscholen en bijbehorende sanitaire voorzieningen in Tsjaad, een van de armste en minst ontwikkelde landen van Afrika. Doelstelling is de positie van kansarme jongeren te verbeteren.
1 augustus 2011

Winnaar Goud: Landana geitenkaas KORIANDER & FENEGRIEK

Tijdens de International Cheese Awards Show in het Engelse Nantwich in juli jl. is Landana geitenkaas Koriander & Fenegriek onderscheiden met een GOLD Award. Deze Landana kaas, gemaakt uit 100% natuurlijke, Hollandse geitenmelk met fijne fenegriek en koriander overtuigde de jury met zijn voortreffelijke smaak en zijn hoge kwaliteit.

De International Cheese Awards is een show waaraan 3700 kaassoorten uit 26 landen deelnemen. Voor Vandersterre Groep is deze award een mooie bevestiging voor het continu investeren in de kwaliteit van het assortiment kaasspecialiteiten.


8 oktober 2008

Goud voor Landana Geitenkaas OLD

Na het winnen van de “Gouden Tavola” in België begin dit jaar, is het opnieuw Landana geitenkaas OLD, die met de hoogste prijs aan de haal is gegaan. Deze keer tijdens de World Cheese Awards, een internationale kaaskeuring die in Dublin (Ierland) eind september plaatsvond en waar bovendien Prima Donna maturo met een bronzen World Cheese Award gewaardeerd werd. Niet minder dan 90 kaasexperts uit alle delen van de wereld waren naar Dublin afgereisd om daar maar liefst 2400 kazen vanuit bijna elk kaas producerend land te beoordelen. Landana geitenkaas OLD maakte op de jury de meeste indruk met zijn pittige, volle smaak en won daarmee GOLD.

Ook leuk nieuws kregen we te horen uit Engeland, waar onze importeur een kaas keur concours organiseerde voor zijn belangrijkste afnemers. In de klasse geitenkaas scoorde Landana geitenkaas OLD de meeste punten en was daarmee winnaar in zijn klasse.