Share

Groentespaghetti van het land

hoofdgerecht 20 min. 2 personen Landana BELEGEN

Ingrediënten:

50 gr. geraspte Landana BELEGEN
200 gr. bloemkoolroosjes
200 gr. wortels
150 gr. courgette
150 gr. bladspinazie
100 gr. diepgevroren erwten
Zout
1 el olie
2 uien (80 g)
80 gr. boter
1/2 l slagroom
250 gr. spaghetti
Nootmuskaat

Bereidingswijze:

Was de bloemkool en schil de wortels. Snijd de wortels in dunne repen. Snijd de courgette in dunne plakjes. Pel de spinazie, verwijder de grote steel, was het zeer grondig en laat het drogen. Ontdooi de erwten. Pel de uien en snijd deze in stukjes. Verhit 40 gram boter en stoom de groenten 3 minuten, giet de room erbij en laat het geheel op hoog vuur aan de kook komen. Kook de spaghetti met een snufje zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een klein beetje olie toe en voeg de bloemkool (5 minuten), de wortels (3 minuten) en de overige groenten (1 minuut) mee. Giet de spaghetti en groenten af, laat het goed drogen en leg het in een voorverwarmde schaal. Voeg de resterende boter toe en roer dit erdoor. Roer de Landana BELEGEN door de roomsaus heen en laat het smelten. Bestrooi de saus met nootmuskaat en zout en serveer dit op de spaghetti.